Om mig

Jag kommer från det fina lilla landskapet Blekinge och har sedan unga år spelat fiol. Jag deklarerade tidigt att jag skulle spela fiol som min morfar och så blev det. Jag har spelat mig i genom kommunala musikskolan, privatstudier i England, Sundsgårdens Folkhögskola i Helsingborg och violinpedagogutbildningen på Musikhögskolan i Örebro. Jag har träffat fantastiska musiker på vägen som alla har inspirerat mig på sitt vis. Jag har utforskat olika musikstilar både som livsstil och rent musikaliskt. Den klassiska musiken har alltid varit min bas medan jag gladeligen testat både pop, hårdrock och jazz. Den svenska folkmusiken och traditionen från Blekinge ligger mig extra varmt om hjärtat. I juni 2013 fick jag ta emot Zornmärket i silver på Riksspelmansstämman i Österbybruk. Jag utnämndes till Riksspelman med motiveringen ”För skickligt och dansant spel av Blekingelåtar”. Så himla häftigt! För mig var det ett av de största musikaliska ögonblicken i mitt liv.

Idag arbetar jag på Kulturskolan i Örebro med undervisning i fiol, orkester och ensemble. Jag driver också ett eget företag som heter Fiolverket, i vilket jag tar uppdrag både som frilansande pedagog och musiker.

Karin-2016-34

3 tankar på “Om mig

  1. Lycka till Karin. Jag är en stolt morbror, som är glad för att Du ägnar dig åt musik och också gift med en musiker. Jag kommer nu att följa dig via din hemsida. Morbror Leif i Blekinge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s